Persoonlijk adviesgesprek

Heb je behoefte aan verdere ondersteuning? RADAR heeft een team van deskundigen, die kunnen helpen. Wij denken graag mee over vragen als:

  • Ík vind seksuele diversiteit wel belangrijk, maar ik krijg de rest van mijn team niet mee. Hoe kan ik dit thema toch onder de aandacht houden?
  • Ik ben bang dat de ouders van de leerlingen het niet accepteren als we zomaar over homoseksualiteit beginnen. Het is voor veel leerlingen taboe. Maar we vinden het wel belangrijk dat leerlingen, ook de LHBTI-leerlingen, zich veilig voelen bij ons. Hoe kunnen we dat aanpakken?
  • Onze leerlingen zijn nog zo jong dat ze nog helemaal niet met liefde en seksualiteit bezig zijn. Wel is het fijn als ze nu al leren dat LHBTI bestaat en ze daar respectvol mee omgaan. Ook gebeurt het wel eens dat er meisjesachtige jongens gepest worden. Hoe kunnen we dit thema bespreekbaar maken bij de kleintjes, op een manier die bij hen aansluit?
  • We willen eigenlijk meer doen dan een toolkit: we willen seksuele en genderdiversiteit als een normaal onderdeel van het spectrum doorlopend bespreekbaar houden. Hoe kunnen we dit inbedden in de hele school?
  • Er is een leerling uit de kast en die wordt heel erg gepest. Hoe kunnen we hier het beste mee omgaan?
  • Onze schoolmaatschappelijk werker begeleidt een leerling die denkt dat hij/zij misschien LHBTI is, maar er thuis niet over durft te praten. Wat kunnen we het beste voor hem/haar doen?
  • Wij hebben een paar LHBTI-leerlingen. Hoe kan ik hen op een veilige manier in contact brengen met andere LHBTI-ers van hun leeftijd?

Zit je met een van deze vragen of heb je een andere gerelateerde vraag, neem dan vooral contact met ons op. Dan kan via 010-4113911 of info@diverscity010.nl.