De toolkits

Voor MY DIVERSCITY heeft RADAR toolkits ontwikkeld: lesbrieven met oefeningen die je gemakkelijk zelf met de klas kunt doen. De toolkits zijn gebaseerd op onze jarenlange ervaring met het bespreekbaar maken van taboeonderwerpen. Er zijn veel verschillende toolkits, en je kunt ze allemaal kosteloos downloaden. Me behulp van deze toolkits kan je bijvoorbeeld met de leerlingen in gesprek over verschillende leefvormen. Sluit het beter aan bij de klas om eerst te werken aan onderling vertrouwen, dan kan dat ook. Wil je vervolgens diversiteit op allerlei gebieden bespreekbaar maken, of juist heel specifiek gender-rollen aan de kaak stellen? Er zijn op al die vlakken toolkits te vinden.

Weet je niet welke toolkits het beste aansluiten bij jouw klas? Test dan eerst de klas met de Diverscity meter. Bij de testresultaten krijg je meteen toolkits aangereikt die aansluiten bij je leerlingen.

Wij zijn erg benieuwd hoe de Diverscity meter en de toolkits je bevallen. Wil je dat met ons delen? Dat kan via het contactformulier.

Veel plezier met de toolkits!