Toolkit Primair Onderwijs – Wat is thuis?

In deze toolkit maken leerlingen kennis met diversiteit in leefvormen. Ook leren zij elkaar beter kennen en ontdekken dat iedereen anders is. De toolkit bestaat uit twee oefeningen en duurt in totaal ongeveer een uur.

klik hier voor de toolkit

Toolkit Primair Onderwijs – Hoe ziet liefde er uit?

Met deze toolkit kunt u met uw leerlingen in gesprek over onderwerpen waar jullie normaal niet snel over praten. Ook gaan de leerlingen aan de slag met labelen en ervaren wat een stereotype beeld kan doen. Ook is er een rollenspel over homoseksualiteit en uitsluiting.

klik hier voor de toolkit

Toolkit Primair Onderwijs – Op eerste blik of toch niet?

Deze toolkit gaat over de eerste indruk, vooroordelen, pesten en diversiteit. Leerlingen leren elkaar beter kennen, zien dat iedereen anders is en worden aan het denken gezet over verschillende samenlevingsvormen.

Hij bestaat uit drie oefeningen die samen ongeveer anderhalf uur duren.

klik hier voor de toolkit

Toolkit Voortgezet Onderwijs – Help jij of niet?

Deze toolkit gaat over seksuele diversiteit. U gaat aan de slag met wat uw leerlingen zoal weten over homoseksualiteit. Daarna gaan leerlingen oefenen met zich inleven in iemand die homoseksueel is.

De toolkit bestaat uit twee oefeningen en duurt in totaal ongeveer anderhalf uur.

klik hier voor de toolkit

 

Toolkit Voortgezet Onderwijs – Maak het verschil

Dit is een toolkit met drie oefeningen. De eerste helpt je met de klas in gesprek te gaan over lastige onderwerpen, de tweede gaat over stereotypering en labels en de derde werkt in op het inlevingsvermogen in iemand die niet hetero is.

De drie oefeningen duren samen 150 minuten.

klik hier voor de toolkit

Toolkit Voortgezet Onderwijs – Help helpen

Deze toolkit helpt leerlingen zich te verplaatsen in de positie van jongeren die niet heteroseksueel zijn. En hij gaat nog verder door ze uit te dagen deze empathie om te zetten in adviezen.

De toolkit, 2 oefeningen, duurt 90 minuten en is op te delen in 2 lessen.

klik hier voor de toolkit

Toolkit Voortgezet Onderwijs – Het lagerhuis

In deze toolkit gaan leerlingen, volgens het concept van het tv-programma het Lagerhuis, met elkaar in debat over stellingen rondom seksuele en genderdiversiteit.

We raden aan hiervoor ongeveer 50 minuten uit te trekken.

klik hier voor de toolkit

Toolkit Primair Onderwijs – Hoe woon jij?

Deze toolkit  gaat over verschillende leefvormen en gezinssamenstellingen. Door de oefeningen krijgen de leerlingen een beter beeld van de diversiteit in hun klas.

Deze toolkit bestaat uit 2 oefeningen en duurt ongeveer een uur.

klik hier voor de toolkit

Toolkit Primair Onderwijs – Wat is vriendschap?

Deze toolkit bestaat uit drie oefeningen. Leerlingen krijgen inzicht in de gevolgen van pesten. Ook gaat u het gesprek aan over hoe je omgaat met kinderen die anders zijn dan de gender-norm.

klik hier voor de toolkit