COC-voorlichters in de klas

Onbekend maakt onbemind. Het kan ook andersom werken, mits je de juiste omstandigheden creëert. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste manieren om de sociale acceptatie van seksuele en genderdiversiteit te vergroten. Een van de conclusies: breng mensen met LHBTI’ers in contact. Idealiter gebeurt dit op een leuke manier, waarbij deze LHBTI-persoon zijn of haar persoonlijke verhaal deelt.

COC Rotterdam heeft een enthousiaste groep vrijwilligers, die graag met leerlingen in gesprek gaan over hoe het voor hen is om LHBTI te zijn. De vrijwilligers komen in koppels van twee en gaan met de leerlingen in gesprek over vooroordelen, delen hun eigen ervaring en zetten de klas aan het denken. Zij doen dat volgens de laatste inzichten in wat werkt als je de sociale acceptatie wilt vergroten. Bijkomend voordeel: na deze voorlichting heb je een beter beeld van de acceptatie in de klas. Dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor de LHBTI-leerling(en) in je klas. En dat kan weer maken dat het veiliger voor hen wordt om zichzelf te zijn.

Er zijn twee verschillende lessen, een voor primair onderwijs en een voor voortgezet onderwijs. Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact op met de voorlichters van COC Rotterdam via info@veiligeschoolrotterdam.nl.